Учні ХЛ № 57 з метою інформування населення зробили пам’ятки «Небезпека нафтопродуктів у воді»

Вода — унікальна, життєво важлива речовина, яка повинна бути максимально чистою й безпечною для здоров'я. Існує багато джерел забруднення води. Серед забруднювачів води особливу небезпеку становлять нафта і нафтопродукти.

Внаслідок катастрофи 09.02.2024 в Немишлянському районі Харкова через влучання в об’єкт критичної інфраструктури, на якому зберігались ємності з паливо-мастильними матеріалами, відбулось потрапляння нафтопродуктів у річку Немишля та далі за течією в річки Харків, Лопань, Уди.

Облуправління Держекоінспекції обстежує ці річки та відбирає проби води. 14 лютого на річках Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець почали встановлювати бонові загородження.

За даними КП «Харківводоканал», витік палива не вплинув на якість водопровідної води у Харкові. При цьому мешканців Немишлі закликали поки не вживати воду з джерел та свердловин.

У лабцентрі заявили, що підземні води не захищені від поверхневих забруднень. У зв'язку з цим існують ризики забруднення підземних вод нафтопродуктами протягом невизначеного часу.

Учні ХЛ № 57 з метою інформування населення зробили пам’ятки «Небезпека нафтопродуктів у воді». Найближчим часом нам і далі доведеться намагатись вберегти себе та довкілля від негативного впливу нафтопродуктів.

Facebook

Кiлькiсть переглядiв: 26