• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Організація харчування

Наказ "Про організацію харчування у 2016/2017 н.р."

Наказ "Про харчування учнів 1-4 х класів та учнів пільгового контингенту"

Нормативно-правові документи, що регламентують організацію харчування у ЗНЗ

Закони України:

-«Про освіту»

-«Про охорону дитинства»

- «Про загальну середню освіту»

Закон України "Про дитяче харчування"

Закон України " Про безпечність та якість харчових продуктів"

Постанова Кабінету Міністрів України "Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах"

Спільний наказ Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 "Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах"

Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 "Про затвердження Державних санітарних норм та правил "Медичні вимоги до якості та безпечності харчових проду

П О С Т А Н О В А Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. N 1591 "Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах"

Наказ Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 N 242/329 "Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах"

-«Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (від 01.06.2000 № 1768-ІІІ);

«Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.1994 № 4004-ХII.

«Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 № 1645.

«Про молоко та молочні продукти» від 24.06.2004 № 1870-IV.

-«Про безпечність та якість харчових продуктів» (від 06.09.2005 № 2809 – IV).

-«Про питну воду».

Постанови Кабінету Міністрів України:

-«Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22.11.2004 № 1591.

-«Про затвердження наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення»» (від 14.04.2000 № 656);

-«Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» (від 19.06.2002 № 856 (зі змінами)).

Спільні накази Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України:

-«Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» від 01.06.2005 № 242/329.

-«Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» від 15.08.2006 №620/563.

Наказ Міністерства освіти і науки України:

-«Про встановлення плати батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах» (Міністерство освіти і науки України, від 21.11.2002 № 667) .

Інші документи:

-«ДСанПІН 5.5.2.008-01 Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу» (постанова Головного державного санітарного лікаря України, 14.08.2001 № 63);

- Норми оснащення підприємств ресторанного господарства посудом, столовими приборами, меблями та кухонним інвентарем (наказ Міністерства торгівлі СРСР, 01.08.1973 № 38).

- Наказ Міністерства економіки України від 01.08.2006 № 265 «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах».

Закон України “Про загальну середню освіту”

Стаття 22. п.3. Відповідальність за організацію харчування учнів (вихованців) у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності додержання в них вимог санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм покладається на засновників (власників), керівників цих навчальних закладів. Норми та порядок організації харчування учнів (вихованців) у загальноосвітніх навчальних закладах встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Закон України “Про охорону дитинства”

Стаття 5.

Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відповідно до їх компетенції, визначеної законом, забезпечують організацію безкоштовного харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів, а також дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із малозабезпечених сімей.

Закон України “Про молоко і молочні продукти”

Стаття 4. Вимоги до показників якості та безпеки молока, молочної сировини і молочних продуктів

Стаття 5. Вимоги до пакування і маркування молочної сировини та молочних продуктів

Стаття 6. Підтвердження відповідності якості та безпеки молока, молочної сировини і молочних продуктів

Стаття 9. Ветеринарно-санітарні вимоги до виробництва молока, молочної сировини та молочних продуктів

ПОРЯДОК ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ У НАВЧАЛЬНИХ ТА ОЗДОРОВЧИХ ЗАКЛАДАХ

Затверджений наказом Міністерства охорони здоров'я, Містерства освіти і науки України 01.06.2005 N 242/329 зареєстрований в Міністерстві юстиції України 15 червня 2005 р. за N 661/10941

СИСТЕМА КОНТРОЛЮ ЗА ЯКІСТЮ ХАРЧУВАННЯ УЧНІВ У ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ШКОЛАХ

Методичні рекомендації щодо дотримання санітарних вимог під час організації харчування на підприємствах громадського харчування
ПРАВИЛА особистої гігієни працівників харчоблоку їдальні
ПРАВИЛА приготування дезинфікуючих розчинів для харчоблоку та туалетів
ПРАВИЛА прибирання внутрішніх туалетів
Кiлькiсть переглядiв: 735