22 лютого у Холодногірському районі була відкрита ще одна пам’ятна меморіальна дошка на будівлі комунального закладу «Харківський ліцей № 57 Харківської міської ради» на честь Героя України Гур’єва Тараса Анатолійовича

Українцям властива любов до своєї Батьківщини. Ця любов споконвіків проявляється в їх готовності захищати свою Вітчизну, віддавати найцінніше - своє життя заради незалежності та свободи країни.

22 лютого у Холодногірському районі була відкрита ще одна пам’ятна меморіальна дошка на будівлі комунального закладу «Харківський ліцей № 57 Харківської міської ради» на честь Героя України Гур’єва Тараса Анатолійовича, який загинув на сході країни, захищаючи від ворога цілісність нашої держави.

Вшанувати пам'ять героя до закладу освіти прийшли харків'яни: представники місцевого самоврядування, друзі, вчителі, однокласники, одногрупники та побратими. Перший заступник голови адміністрації Холодногірського району Харківської міської ради Лункаш Євгенія Петрівна, разом з матір’ю Тараса, Гур’євою Іриною Сергіївною, відкрили меморіальну дошку. Євгенія Петрівна зазначила, що у своїх серцях харків'яни назавжди збережуть пам'ять про Героя України, а його хоробрість і мужність будуть прикладом для майбутніх поколінь.

Українські військові своїх товаришів називають побратимами, тобто – братами. Саме так і назвав Тараса заступник командира військової частини Варич Олександр Леонідович, який був присутнім на відкритті меморіальної дошки. Адже Тарас був прикладом стійкості та рішучості українського воїна. Поблизу населеного пункту Майорськ він отримав важке осколкове поранення, за що був нагороджений медаллю «За поранення» (важке) зі срібною гілкою Міністра оборони України.

Свій останній жорстокий запеклий бій Тарас Гур’єв зустрів в районі населеного пункту Хромове, мужньо захищаючи рідну Батьківщину. До останнього подиху він залишився відданим сином своєї держави. За проявлені мужність та героїзм, вірність військовій присязі, українському народу, стримування збройної агресії рф 29 вересня 2023 року відповідно до Указу Президента України № 654/2023 молодшому сержанту Гур’єву Тарасу Анатолійовичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Світла пам'ять усім загиблим, які віддали своє життя за Україну! Пам’ять про них – це наш біль і наша гордість за те, що мали честь жити з ними в одній країні.

Слава Україні! Героям Слава!

Facebook

Кiлькiсть переглядiв: 22