Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання» (04.12.2023-10.12.2023)_Харківський ліцей №57_

4 грудня 2023 року стартувала щорічна Всеукраїнська акція «Національний тиждень читання», яку організовує Український інститут книги.

Гасло цьогорічного тижня читання – «Бути своїми»: про важливість зв’язку між поколіннями, між читачами й літераторами, між усіма українцями, надто під час війни.

До Національного тижня читання у Харківському ліцеї №57 проведено найрізноманітніші заходи.

Серед яких: ерудит-круїз «По мапі – за героями книг», година спілкування «З книжкою дружити–сумувати ніколи!», конкурс малюнків «У світі чарівних казок», віртуальна подорож «Літературні хіти сезону», виготовлення пам’ятки «Поради читачу», квест «Великий книжковий бум», літературний глобус «Разом із книгою відкриваємо світи» , круглий стіл «Прочитали – хочемо розповісти», книжкова виставка «Книга вчить, як на світі жить».

Тижні читання є популярними у всьому світі. Зокрема, у Великій Британії їх проводять двічі на рік: у травні та листопаді. У Сполучених Штатах Америки та Великій Британії такі тижні нерідко фокусуються на дитячому читанні та проводяться два рази на рік одночасно.

Пам’ятайте, читання — це насолода. Насолода переживати досвіди, яких ніколи не матимеш. Насолода відвідувати світи, яких не існує. Насолода знаходити ще один пазл до своєї картини світу. І навіть, коли книжка не заходить — це насолода дізнатись більше про себе і свої смаки.

Facebook

Кiлькiсть переглядiв: 11