Міжнародний урок доброти

У сучасному світі людина все далі віддаляється від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Люди забувають, що поряд з ними живуть справжні друзі – тварини, які відданими очима дивляться на них, очікуючи уваги та любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть життя. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя.

Щорічно ми відзначаємо Всесвітній день захисту тварин. У далекому 1931 році в італійській Флоренції зібралися на міжнародний конгрес захисники природи та їхні прихильники. В Україні цей день відзначається приблизно з 2000 року. Він покликаний об’єднати зусилля людей у збереженні тваринного світу нашої планети та зхистити права домашніх та безпритульних тварин. Адже відомо величезну кількість випадків, коли кішки або собаки піддавалися насильству з боку господарів або виявлялися просто викинутими на вулицю.

У 2023 році педагоги та учні Харківського ліцею №57 долучитись до улюбленого та очікуваного всіма Міжнародного уроку доброти, присвяченого гуманному та відповідальному ставленню до домашніх та безпритульних собак та котів.

У листопаді було підбито підсумки проведення Міжнародного уроку доброти, де педагоги отримали сертифікати учасника ІV Міжнародного уроку доброти.

Дуже важливо з дитинства плекати любов до тварин, повагу до іншого життя. Людина відповідає за приручених тварин, тому кожна покинута тварина на совісті свого господаря. Любові, співчуття, милосердя людина навчається в дитинстві. Дякуючи котам та собакам за їхню любов та прихильність, діти нашого закладу освіти роблять селфі, фото зі своїми улюбленцями.

Люди бувають дуже жорстокі, але завжди є милосердні, співчутливі люди з добрим серцем і їх значно більше. Тож ніколи не кидайте на життєвій дорозі своїх друзів і пам’ятайте, що ми завжди відповідаємо за тих, кого приручили.

Доки людина відчуває біль – вона жива. Доки людина відчуває чужий

біль – вона людина. Отже, майте чуйне, щедре, добре серце, у якому знайдеться місце для любові до тваринок. Хай ваші вихованці завжди будуть здоровими і щасливими, ситими й доглянутими!

Facebook

Кiлькiсть переглядiв: 11