Як ефективно підготуватися до НМТ в режимі онлайн

Сучасна мережа пропонує майбутнім студентам безліч онлайн-ресурсів для результативної підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання у вигляді НМТ. Серед великої кількості онлайн-платформ із різноманітними матеріалами теперішнім випускникам шкіл важливо вибрати ту, що забезпечить усебічну підготовку до вступних іспитів.

Мережа як основна платформа підготовки абітурієнтів до ЗНО/НМТ

У зв’язку зі складними реаліями сьогодення випускники шкіл дедалі частіше віддають перевагу онлайн-підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання. Мережа постійно доповнюється ресурсами і матеріалами, які потрібні майбутнім абітурієнтам для того, щоби якнайкраще скласти екзамени та вступити до омріяного закладу вищої освіти.

Однією зі значних переваг підготовки до НМТ в режимі онлайн є загальнодоступність, адже зазвичай у мережі безліч ресурсів абсолютно безкоштовні. Важливим є і те, що режим онлайн-підготовки є менш часозатратним, оскільки абітурієнти можуть повторювати, вивчати матеріал самостійно й не витрачати години на поїздки до репетиторів.

Мережевий збірник тестів ЗНО-ОНЛАЙН: ключові переваги

Однією із наймасштабніших платформ із підготовки випускників є сайт для проходження тестів ЗНО, який створив провідний український інтернет-ресурс «Освіта.ua». На ресурсі ЗНО-ОНЛАЙН представлено тести, які виконували абітурієнти під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання протягом 2007–2023 років.

Випускники шкіл знайдуть тут завдання з української мови та літератури, математики, історії України, географії, біології, хімії, фізики, англійської, французької, німецької та іспанської мов.

Передусім це свідчить про те, що ця платформа зорієнтована на всіх абітурієнтів, адже, як відомо, для кожної університетської спеціальності перелік предметів, що мають складати майбутні студенти, відрізняється.

Технологія виконання завдань ЗНО/НМТ

Алгоритм виконання завдань, запропонованих на сайті, максимально наближений до реальних умов складання ЗНО. Це корисно тим, що випускники шкіл не лише поглиблять і перевірять свої знання з того чи того предмета, а й зможуть опанувати технологію проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Така підготовка, безперечно, допоможе заощадити час для виконання завдань і зменшити рівень стресу, оскільки для абітурієнтів цей формат уже не виявиться чимось цілком новим і незрозумілим.

Оцінювання й часовий контроль

Після виконання всіх завдань ЗНО випускникам буде надано правильні відповіді, завдяки чому можна самостійно оцінити власні знання, проаналізувати проґалини й зробити висновки про те, на чому варто зосередитися більше.

Далі абітурієнти отримають інформацію про свій результат у тестових і рейтингових балах, а також дізнаються час, витрачений на проходження ЗНО. Це досить важливо, адже запорукою успіху під час складання іспиту є не лише досконале володіння знаннями, а й уміння контролювати власний час.

У стресових ситуаціях не всім удається себе опанувати, а тому майбутні студенти взагалі можуть забути про часовий контроль. Недаремно сьогодні в різних сферах життєдіяльності людини все більше уваги надають поняттю «тайм-менеджмент».

Розподіл завдань за тематичними блоками

Досить помічним розробленням на сайті ЗНО-ОНЛАЙН є можливість проходити тести із різних предметів за тематичними блоками. Наразі майбутні абітурієнти можуть скористатись тематичними добірками завдань з української мови і літератури, історії України, математики, географії, біології, фізики та хімії.

Також перейти до завдань, згрупованих за темами можна прямо з переліку тестів з певного предмета. До прикладу, виконуючи завдання з української мови та літератури, абітурієнти побачать червоний прямокутник «Усі завдання за темами». Вибравши цю функцію, випускники мають можливість зосередитися на темах, яким надавали менше уваги або ж які є складнішими.

Функція «Усі запитання з предмета»

Ще однією важливою функцією на сайті ЗНО-ОНЛАЙН є можливість проходити відразу всі тести зовнішнього незалежного оцінювання з конкретного предмета. Виконуючи завдання, до прикладу, з історії України, випускники шкіл можуть вибрати пункт «Усі запитання з предмета» (зелений прямокутник після переліку сесій ЗНО усіх років).

Цей формат підготовки відрізняється тим, що абітурієнти відразу отримають правильну відповідь на те чи те запитання й не чекатимуть проходження всього тесту, щоби дізнатися свій результат.

Коментарі-пояснення до завдань

Для ще більш ефективної підготовки до ЗНО/НМТ на сайті після кожного завдання є коментарі.

Це лаконічні й чіткі пояснення, де подано теоретичні відомості до конкретного запитання; зазначено, знання з яких тем будуть перевірені й оцінені; ураховано, яких помилок випускники припускаються найчастіше тощо.

Детальніше з умовами доступу до коментарів користувачі можуть ознайомитися, перейшовши за покликанням.

Тренувальні мультитести

Окрім завдань ЗНО за минулі роки, майбутні абітурієнти можуть скористатись тренувальними мультитестами. Вступники можуть щоденно тренуватися, опрацьовуючи відповідні предметні блоки мультитесту.

Спосіб виконання тестових завдань максимально наближений до справжніх умов тестування на НМТ, а форма надання відповідей аналогічна формі в реальних тестах, що покращує адаптацію до виконання завдань.

Сподіваємося, читачі знайдуть тут відповіді на всі свої запитання. Бажаємо успішного складання НМТ і легкого вступу до омріяного закладу вищої освіти!

ГОТУВАТИСЬ ДО НМТ НА САЙТІ ЗНО-ОНЛАЙН

Кiлькiсть переглядiв: 48