Всесвітній день психічного здоров’я

Всесвітній день психічного здоров’я відзначається щорічно 10 жовтня, починаючи з 1992 року. Цей день було засновано з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я. Він існує для того, щоб привернути увагу до проблем психічного здоров’я у світі та скоротити поширення депресивних розладів.

У Харківському ліцеї 57 вже стало традицією 10 жовтня проводити День психічного здоров’я під гаслом «Позитивне мислення – запорука відмінного психічного здоров’я!»

Позитивний настрій – найголовніше в житті. Саме оптимізм не дозволяє впасти в депресію, нервувати через дрібниці, які руйнують імунітет, впливають на внутрішні відчуття, від яких залежить здоров’я.

У цей день психологи, педагоги звертають увагу на важливість емоційного і психічного благополуччя учнів.

У нашому закладі освіти були проведені: практичні заняття «Антистресові розмальовки»; години спілкування «Змінюй в собі негативне ставлення до інших», «Допоможи собі, рятуючи інших»; бесіди «Як виробити навичку позитивного мислення і що це дасть?»; вікторини «Чи можна навчитися позитивному мисленню?». Ці заходи були спрямовані на гармонізацію внутрішнього світу учасників освітнього процесу, на розвиток позитивного мислення, зняття психоемоційного напруження. Такі форми роботи допомагають сформувати в учнівському колективі мікроклімат позитиву і налаштувати на підтримку, небайдужість до стану іншої людини.

Ми віримо, що знання та розуміння психічного здоров'я - це важлива складова успішного навчання та щасливого життя.

Дякуємо всім, хто долучився до цього дня!

Facebook

Кiлькiсть переглядiв: 56